Приключи първата част на обучението в  Академията за компютърни и

...
Приключи първата част на обучението в  Академията за компютърни и
Коментари Харесай

Връчиха сертификатите на 65 млади академици в Стара Загора

Приключи първата част на образованието в  Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора. Тя бе открита на 28 септември 2019 г.  Това бе първата част от концепцията на кмета Живко Тодоров за следващо основаване на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори, която към този момент е реалност. Успешно образованието минаха 65 млади старозагорци от учебните заведения в града.

„ Изпитах изключително задоволство, когато тук ме питаха родители и възпитаници ще продължи ли да работи Академията. Разбира се, почивате през август и от септември с нови сили стартирате работа. Убедена съм, че сте създали доста верен избор. Както виждате и акцентът на Министерството на образованието и науката пада върху образованието по математика “, сподели Иванка Сотирова, зам.-кмет по обучение, опазване на здравето и обществени действия в Община Стара Загора. „ Сигурна съм, че от тези среди ще израснат доста бъдещи учени. Продължавайте, прелюдията към огромната просвета е доста значима. Следвайте я! “, добави Сотирова.

„ Това е една дребна стъпка в огромния път на всеки един от Вас към науката математика. Ние възрастните сме до Вас и Ви поддържаме. Нека пътят Ви в дебрите на математиката бъде сполучлив “, пожела Мариана Богданова, един от преподавателите в Академията.

Първи документите си получиха бъдещите възпитаници в новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически разбори, които са участници в късия курс на образование.

След това основателят и вдъхновителят на Академията математикът Любомир Любенов връчи документите на останалите участници, минали цялостния курс.

„ Има единствено едно изречение: Има вяра “, разяснява Любенов.

В образованието на учениците се включиха елитни преподаватели като: проф. Емил Колев от Българска академия на науките, проф. Емил Симеонов от Виена, Иван Манев, проф. Йордан Табов от Българска академия на науките, Йовка Янчева, преподавател по математика, Катя Чалъкова от списание „ Математика и информатика “, проф. Кирил Банков от Софийски университет, Невена Събева, зам.-главен редактор на сп. „ Математика “, Мариана Богданова, учител по математика в Тракийския университет и създател на учебници по математика, и несъмнено, Любомир Любенов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР